Lawatan Furqan ke ladang binatang

Bismillahirahmaniirahim,


Sejak Furqan di asuh oleh pengasuh lain, kerana acik eton tidak dapat menumpukan sepenuh perhatian kepada anakanada kerana menjaga iparnya yang sakit dan anaknya yang baru melahirkan anak...aku terpaksa mencari pengasuh baharu.

Acik Mai ni memang tinggal agak jauh, jadi aku keberatan sebenarnya nak hantar,,tetapi apakan daya,semua yg aku minta tuk jadikan pengasuh, semuanya tak boleh...dan aku hantar juga kepada cik Mai walaupun berat hati.

Tetapi, Allah punya percaturan sangat baik. Kita sangkakan benda yang buruk itu rasanya tak baik, tetapi itulah yang terbaik untuk kita.

Acik Mai ni baik, dan idioms dont judge the book by its cover ternyata benar.. menjaga Furqan seperti anaknya sendiri, bawa dia kemana-mana dan aku bersyukur atas nikmat Allah..Alhamdulilah..

Semalam, Cik Mai bawa furqan jalan-jalan ke Bukit Rokan di sanalah tempat suaminya bekerja.. Aku juga tak tahu dimana tapi memang best tengok gambar yang di hantar cik Mai.. 

jom, cekedot,hehe.

Budak kenit yang comel

sukala tu jenjalan

famly pengasuh yang baik

bergambar dengan unta

yeahh, takut dengan burung unta

nangiss :( haha

gembiranyaaaa

takut juga dengan kuda :D

Furqan agaknya takut tengok binatang besar-besar ni, tu yang menangis..hehe
ok, bye.Tragedi gigi patah

Bismillahirahmannnirahim,

Semasa bercuti di Terengganu dan baru sahaja check in di Grand Puteri, Terengganu.. Mahu mandikan anakanda yang bertuah ini.. well, anak anak bila masuk bilik air sudah tentu sangat suka bermain air.

tak semena mena furqan tergelincir dan jatuh terlangkup. aku segera menyelamatkan furqan, tetapi giginya telah patah separuh. dan percutian memang spoil sebab furqan dah meragam. kesian, anak umi. bila pulang ke negeri sembilan..isu gigi furqan memang hot. Penat umi nak ceritakan satu-satu.. dan of course, abimu marah umi..adohailaaa anakanda...

Sekarang sudah lebih dua bulan berlalu, ajaibnya,gigi furqan tak jadi rongak. alhamdulilah.

 hari kejadian

sekarang, nampak seperti patah siket je.Cuti-cuti Kelantan

Bismillahirahmanirrahim,

love

Syukur kepada Allah kerana memberi peluang dan pengalaman merasa bermusafir ke negeri orang. Kelantan, negeri tumpah kelahiran almarhum Nik Aziz.

Alhamdulilah.

Tanggal 22hb, adinda Nabirah telah menjalani konvokesyen di UMK Pengkalan Chepa,kemudian di susuli adinda Nazmi tanggal berikutnya iaitu 24hb Okt di UMK,Pengkalan Chepa.
adinda Nabirah, konvo isnin


Kami menyewa homestay deeja, di Bachok. Alhamdulilah, selesa dengan rumah dan ruang tamu yang luas dan besar. Tiga bilik yang sederhana besar, dua daripadanya bilik berhawa dingin. Suasana sawah bendang di belakang rumah, di tambah dengan kerbau, itik dan bangau menggamit kenangan kembali.

adinda Nazmi, Rabu konvo.

Negeri kelantan, serambi mekah. penuh dengan sifat tawadhuk ahli ilmu dan kesederhanaan penduduk yang menerima pembangunan setempat seadanya. 
big family

Menariknya di Kelantan, pelbagai makanan nasi kak wok, nasi berlauk, nasi dagang, nasi kerabu dan kuih muih pelbagai bentuk dan rupa,rasa sedia terhidang. pendek kata, tak susah nak cari makanan di sini. Makanan pun murah dan senang di dapati.

husband and wifey

mydin terengganu

Antara tempat makan yang menarik untuk di review,

Nasi ulam cikgu,
nasi kerabu kak ma,
nasi kerabu kambing,
pantai senok, gerai makan coconut shake oreo, magggi tiram, udang celup tepung.

Tempat yang di kunjungi,

Pasar khadijah
pantai senok
pantai irama
pantai pcb
umk pengkalan chepa
Pengkalan kubor
Khota Baru.

ok, nak post gambar.

dua ketul heros

Bonda sayang

Pantai Batu Burok, terengganu


 Pantai Senok, Bachok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...