A little motivates to pounder

Hari Jumaat yang bahagia! Hari yang indah, hari yang di berkati Allah. Hari segala penghulu hari. Syukur alhamdulilah, Allah masih memberi nikmat hidup dan sihat.

Allah tak pernah menzalimi hambaNya, bahkan HambaNya lah yang selalu menzalimi dirinya sendiri. Subhanaka ini kuntu minazzholimin.

Aku mengawali pekerjaan hari ini dengan sedikit duka yang di panaskan syaitan, membuat aku kecewa duka sedikit, namun, aku bersikap positif dan tersenyum sahaja, Semoga hari yang baik-baik sahaja hari ini. InsyaALLAH aMIN.

Dah sebulan lebih aku bekerja, dan sebulan jugalah suami aku menghantar aku ke tempat kerja. Aku bersyukur, Allah memberi bantuan meski aku tak pandai bawa kereta. Mulai sekarang, aku harus belajar bawa kereta sendiri. Suapaya berdikari dan tidak menyusahkan orang lain. Suami memang boleh bawakan, tapi sampai bila aku harus bergantung? Allah mudahkanlah urusanku,amin

Syukur juga, bila dapat peluang berceramah balik dan berkursus sejak bekerja. Namun, desakan anak kecil yang menyusu badan, aku harus tinggalkan kursus, kerana tunggu  anak wean off dulu. Huhu. Inilah cabaran menyusukan anak dua tahun. Cayokkk, zaleha boleh!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...