Kem Generasi Ulul Quran2,

SALAM MAHABBAH, SALAM SUKSES, SALAM HEBAT!


Alhamdulilah, masih juga aku diberi kesempatan oleh ALLAH, untuk menulis lagi.kepada para pembaca, mohon maaf yea, terlalu banyak tanggungjawab yang perlu dilunasi dan dipenuhi haknya, oleh itu, dikesempatan waktu yang sedikit ini, berikut adalah sedikit coretan ana dalam ranjau seni dakwah di tampin bersama rakan-rakةn perjuangan..:)

Tarikh 22 November menjadi kenangan manis buat diriku dan rakan-rakan fasilitator kerana tarikh keramat inilah kami akan memulakan langkah mencipta sejarah! Tidak pernah terlintas langsung dalam fikIran, angka peserta kem generasi ulul quran mencecah angka 150 orang, iaitu 3 kali ganda daripada bilangan peserta kem generasi ulul quran yang pertama..alhamdulilah, semuanya berjalan lancar..malam tadi, semasa briefing, kami semua iaitu para fasilitator dimaklumkan bahawa jumlah peserta yang berdaftar hanyalah seramai 60 orang, namunpun begitu, dalam hati kami banyak berdoa agar semuanya dipermudahkan..akhirnya, pagi ini, alhamdulilah, more u give, more u get! kami mendapat bilangan peserta yang sangat menggalakkkan. thank you ALLAH! 
                               
                                       wajah serius pengarah program, sedang membri taklimat kepada kami                                                      sebelum program berlangsung esok.
                                        

                                    Hari pertama  jam 7:30 pagi, adalah dalam 4 orang yang baharu hadir                                                alhamdulilah..huhuhu


                                      Jam 8:30 pagi, masyaallah! banyaknya! khusyuknya...


                                   Saudara moderator, En Zul Aimin telah memulakan bicara..

macam-macam ragam yang perlu dihadapi oleh barisan urusetia ketika hari pendaftaran..tapi, alhamdulilah kesemuanya berjalan dengan lancar dan teratur..huhu, cuba bayangkan, kami kami hanya menempah button hanya sebanyak 100 keping, begitu juga dengan fail dan segala peralatan..tapi, tak cukup, mujur, langkah bijak Syahir menyelesaikan masalah berjaya..jam sebelas pagi, kesemua peserta yang yang tak cukup haknya, telah dicukupkan keperluannya..ragam, adik-adik comel juga sangat mengujakan kami iaitu barisan fasilatator kerana keletah mereka yang pelbagai dan sangat mencuit hati..

                                         ok, tak, ummi? hehe.

                                      Bayangkan betapa sibuknya meja pendaftaran..


sesungguhnya, ALLAH telah mengatur sesuatu yang indah disebalik kejadianNya..di masjid Jamik Tampin ini, pelbagai kemahiran dan hikmah yangku temui..sekalung ucapan terima kasih yang tidak terhingga buat Cg Mohamad, Saudara Syahir, dan Saudara Zahid Ali kerana telah bersusah payah setiap pagi melakukan 2,3 kali pusingan hanya semata-mata untuk menjemput kami fasi muslimat di rumah PASTI.. syukran semua..buat Faiz Nur dan semua rakan muslimat yang lain, terima kasih atas masakan yang sangat menyelerakan buat kami..fAIZ, syukran ajar ana buat puding jagung yang sedap..lepas ni, ana akan buat sebaik mungkin dan manfaatkan semua ilmu masakan yang enti beri kat ana..syukran :)


ا


\


                                 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...