Kau di hati

Aku mempuanyai ramai kawan. Dalam ramai kawan-kawan, aku punya sahabat baik. Namun, masa di telan zaman, kawan baikku sudah lama tidak berhubung.

Aku tetap mengingatinya sehingga mati. Tetap mengingat semua jasa dan kebaikan yang di lakukan ke atas diriku. Kerana, doa yang baik dan mulia itu adalah doa yang tersembunyi. Alangkah indahnya aturan hidup ini. Tetap saling mendoakan dalam diam, dan malaikat mendoakan kita kembali.

Aku tetap di sini, sahabat. Berdoa supaya keluargamu di limpah kurnia Allah. Ibumu di beri kesembuhan yang terbaik, dan dikau tenang untuk pulang sambung belajar dan menduduki peperiksaan. Semoga kau najah bersama sahabatku yang lain. amin.

Untukmu A,aku cukup berbahagia dengan berita baikmu. Aku bersyukur, jodohmu terlalu kuat bertahan dan aku sentiasa mengagumi dirimu. Sebagaimana teguhnya Hajar menunggu cinta hatinya Ibrahim di padang pasir. Kau berdiri teguh menunggu cintamu di perjuangkan. Aku berbahagia untukmu teman. 

Meski kita terasa jauh, tapi hati kita selalu dekat. Semoga hubungan halal ini menjadi hadiah manis buat kamu sahabat. Tahniah kerana telah menjaga diri, hati dan emosi selama ini. Sungguh, kau berhak atas kegembiraan ini.

Aku, masih di sini..mengharap semua sahabat baikku di perkenan doa dan hidup berbahagia. Sungguh, kenangan kita berlima di padang pasir, nun jauh di timur tengah tidak akan ku lupa.

Segala pengorbanan yang telah kita lakukan selama ini, untuk menjaga hati masing-masing semoga di berkati Allah.

Sungguh, aku menyanyagi kalian kerana Allah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...