Mati yang mengingatkan

Tanggal 13hb Feb 2018, newsfeed fb terus gempar dengan berita pemergian sahabat kami dari SMASKP, iaitu almarhumah Aisya Ismail. Orangnya kecil molek, cantik, sopan santun budi pekerti..di jemput ilahi setelah kemalangan pada 12hb Feb 2018. pembedahan yang di lakukan tidak dapat menyelamatkannya nyawanya ekoran terlampau teruk pendarahan dalaman. Aku yang beria-ria mengikuti perkhabaranmu, terduduk kaku pada skrin tatkala khabar duka yang ku terima.

Kau bukanlah siapa-siapa pada diriku. Bukan rakan karib yang rapat, bukan juga saudara mara terdekat tetapi kaulah contoh terbaik pengakhiran yang terbaik.InsyaAallah husnul khotimah. Amin.

Pulang dari tempat kerja setelah mengajar, dan di rumahmu menanti bayi kecil yang baru di lahirkan berusia 3 bulan menanti dengan sabar ibunya pulang, namun hasrat tidak kesampaian..ibumu terkorban, di jemput ilahi.

Allah lebih menyanyangimu, Aisha. Aku mencemburui kematianmu. Semoga aku juga di matikan dalam khusnul khotimah, aminnnn.

Aku hanya mampu berdoa, semoga Allah menguatkan hati suamimu, hati ibubapamu, hati puteramu..Semoga mereka kuat dan tabah serta sabar menerima ketentuan ilahi ini. Tenanglah dikau di sana.

Al fatihah.


Ingatlah wahai Zaleha, mati itu datang secara tiba-tiba.. Tidak ada tempoh waktu yang khusus. Apabila ia datang, bersedialah kita menghadap malaikat Izrail, malaikat penyabut nyawa. Aku mohon ketika nyawaku di cabut , semoga malaikat menyabutku dengan lemah lembut..tak sakit dan mudah aku membaca kalimahtul haq..

Aminn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...